Alesto Pistazien фісташки смажені солоні 500 грам Німеччина
Маса : 500 гр. (+/- 5 гр.)
Перш, ніж говорити про користь і шкоду фісташок, давайте дізнаємося, що ж це за горіх такий?
Pistacia vera — фісташка справжня. Є родичем кешью. Росте на схилах гір Середньої Азії, Сирії і Месопотамії та в Північно-східному Ірані.
Багатостовбурне дерево або кущ, 4-6 м, крона низька, досить густа, з глибокими тріщинами, кора сіро-бурого кольору. Живе близько 300 — 400 років.
Плід – кістянка, яйцевидної, кілька кутастої форми, довжиною до 25 мм; насіння білкове. Внутрішня, шкіряста оболонка горіха може бути жовтого, червоного або фіолетового. Ядро зеленувате, смачне, масляниста. Горіхом фісташка іменується лише в кулінарії, а з точки зору ботаніки фісташка – це сім'я. Дозрівають фісташки у вересні–листопаді місяці. Коли плід дозріває, його шкаралупа частково відкривається, видаючи своєрідний клацання. Під впливом сонячних ультрафіолетових променів, фісташкові листя виділяють ефірні масла. Від надлишкового впливу яких може виникнути запаморочення навіть у самої здорової людини. А в невеликій кількості ефірні масла дуже навіть корисні, вони сприяють підтримці життєвого тонусу організму. Фісташки цілком виправдано називають горішками прекрасного настрою.
Корисні властивості фісташок і склад.
Варто відзначити, що в фісташках, на відміну від інших горіхів, найбільш раціонально поєднуються кількість амінокислот і калорійність, вітамінів і корисних мінеральних речовин. У фісташках міститься: мідь, марганець, фосфор і такі не менш важливі і корисні мікроелементи, як калій і магній.
Фісташки багаті вітамінами групи В, зокрема В6. У цьому фісташки можуть конкурувати навіть з яловичої печінкою. Десять горішків в день, наділяють дорослої людини чвертю норми вітаміну В6.
Містяться в фісташках фенольні сполуки, зберігають молодість і здоров'я організму, захищаючи стінки клітин від руйнування вільними радикалами. Вони також сприяють зростанню і оновленню кліток. Крім цього, в фісташках присутній вітамін Е, володіє антиоксидантними здібностями.
Дуже важливе місце у складі фісташок, займають такі речовини як: лютеїн і зеаксантин, які допомагають зберегти зір, зміцнюють кісткові тканини організму: кісток, зубів і скелета в цілому. Фісташки чи не єдині з горіхів, які містять ці корисні каротиноїди. І, звичайно ж, клітковина. Її зміст в 30 фісташках, дорівнює кількості клітковини цілої порції вівсянки. В корисний склад фісташок входить фітостерини, який виводить з організму шкідливий холестерин.
Користь фісташок для організму.
Фісташки особливо корисні, технологія їх обробки не передбачає ніякого стороннього втручання, а це означає, що даний продукт екологічно чистий і підходить для лікувального харчування. Виняток — підсолені фісташки, які перед сушінням вымочены в солоній воді.
Регулярне вживання фісташок, допомагає при хворобах печінки: нормалізуються робочі функції печінки, від закупорок прочищаються жовчні протоки. Якщо турбують печінкові коліки, то завдяки кільком корисним фісташкам, можна від них позбутися. Ці горіхи, як додатковий засіб, допомагають боротися з жовтяницею і недокрів'ям.
Людям, з схильністю до захворювань серця, слід ввести фісташки в свій раціон — це допоможе зміцнити судини і зняти прискорене серцебиття. Фісташки корисні при туберкульозі і захворюваннях дихальних шляхів.
Фісташки визнані відмінним афродизіаком – вони посилюють статеву потенцію, а також підвищують живучість чоловічих статевих клітин та їх рухливість.
Шкода фісташок.
Фісташки можуть завдати серйозної шкоди алергікам, так як є высокоаллергенным продуктом. Тому в даному випадку їх слід вживати з обережністю.
Дуже солоні фісташки шкідливі, сіль підвищує артеріальний тиск. Надмірне вживання фісташок може викликати запаморочення і нудоту. Фісташки шкідливі людям, яким встановлено ортодонтичний апарат, коригуючий зубощелепні аномалії. В інших випадках шкода фісташок не виявлено.
Основні | |
---|---|
Вага | 0.5 г |
Виробник | Alesto |
Країна виробник | Німеччина |
Тип | Фісташки |
Фасовка | Пакет |
- Ціна: 279 ₴