Фісташки смажені солоні фасові 497 грам
Маса: 497 грам (+/- 7-8 гр.)
Перш ніж говорити про користь і шкоду фісташок, давайте дізнаємося, що ж це за горіх такий? Pistacia vera — фісташка справжня. Є родичем кеш'ю. Росте на схилах гір Середньої Азії,бірії таттемії та в Північно-східному Ірані.
Багатодульне дерево або кущ 4-6 м, крона низька, досить густа, з глибокими тріщинами, кора сіро-бурого кольору. Живе приблизно 300-400 років.
Плод — кістянка, яйцеподібна, дещо кутова форма, завдовжки до 25 мм; насіння білкове. Внутрішня шкірна оболонка горіха може бути жовтою, червоною або фіолетовою. Ядро зеленувате, смачне, олійне. Горіхом фісташка іменується лише в кулінарії, а з погляду ботаніки фісташка — це насіння. Спереджають фісташки у вересні-ноябре місяця. Коли плід дозріває, його шкаралупа частково відкривається, видаючи своєрідне клацання. Під впливом сонячних ультрафіолетових променів, фісташкове листя виділяють ефірні олії. Від надмірного впливу яких може виникнути запаморочення навіть у найздоровшої людини. А в невеликій кількості ефірні олії дуже навіть корисні, вони сприяють підтримці життєвого тонусу організму. Фісташки цілком виправдано називають горішками прекрасного настрою.
Корисні властивості фісташок і склад.
Варто зазначити, що у фісташках, на відміну від інших горіхів, найбільш раціонально поєднуються кількість амінокислот і калорійність, вітамінів і корисних мінеральних речовин. У фісташках міститься: мідь, марганець, фосфор і такі не менш важливі та корисні мікроелементи, як калій і магній.
Фісташки багаті на вітаміни групи B, зокрема В6. У цьому фісташки можуть конкурувати навіть із яловичим печивою. Десять горішків на день, наділяють дорослу людину чверть норми вітаміну В6.
фенольні сполуки, що містяться у фісташках, зберігають молодість і здоров'я організму, захищаючи стінки клітин від руйнування вільними радикалами. Вони також сприяють росту й оновленню клітин. Крім цього, у фісташках є вітамін Е, що має антиоксидантні здібності.
Дуже важливе місце в складі фісташок, займають такі речовини, як: лютеїн і зеаксантин, які допомагають зберегти зір, зміцнюють кісткові тканини організму: кісток, зубів і скелета загалом. Фісташки навряд чи не єдині з горіхів, які містять ці корисні каротиноїди. І, звичайно ж, клітковина. Її вміст у 30 фісташках, що дорівнює кількості клітковини цілої порції овсянки. До корисної складу фісташок входить фітостерин, який виводить з організму шкідливий холестерин.
Користь фісташок для організму.
Фісташки особливо корисні, технологія їх оброблення не передбачає жодного стороннього втручання, а це означає, що цей продукт екологічно чистий і підходить для лікувального харчування. Виняток — підсолені фісташки, які перед сушінням вимочені в солоній воді.
Регулярне вживання фісташок допомагає під час хвороб печінки: нормалізуються робочі функції печінки, від закупорень проникають жовчні протоки. Якщо турбують печінкові кольки, то завдяки кільком корисним фісташкам можна їх позбутися. Ці горіхи як додатковий засіб допомагають боротися з жовтухою і малокров'ям.
Людям із схильністю до захворювань серця треба ввести фісташки до свого раціону — це допоможе зміцнити судини та зняти прискорене серцебиття. Фісташки корисні у разі туберкульозу та захворювань дихальних шляхів.
Фісташки визнані чудовим афродизіаком — вони підсилюють статеву потенцію, а також підвищують живучість чоловічих статевих клітин і їхню рухливість.
Серед фісташок.
Фісташки можуть заподіяти серйозний шкоду алергікам, оскільки є високоалергенним продуктом. Тому в цьому разі їх потрібно вживати з обережністю.
Дуже солоні фісташки шкідливі, сіль підвищує артеріальний тиск. Надмірне вживання фісташок може викликати запаморочення й нудоту. Фісташки шкідливі людям, яким встановлений ортодонтичний апарат, що коригує зубоелювальні аномалії. В інших випадках шкоди фісташок не виявлено.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Іран |
Тип | Фісташки |
Фасовка | Пакет |
Вага | 497 г |
Тип обробки | Смажений |
- Ціна: 280 ₴