Халва соняшникова з ароматом ванілі 70 гр
Класична соняшникова халва з ванільним смаком. Має ніжний і приємний смак.
Халва є найпопулярнішою східною солодкістю, що виготовляється з цукру, насіння або горіхів, піноутворювача. Батьківщиною цього розсипчастого десерту вважається Іран: тут халву виробляли ще в V столітті до н.е. З цієї країни різноманітні способи приготування цих східних ласощів розширювалися по всьому Близькому та Середньому Сходу. До речі, у перекладі з арабського халва означає «солодкість».
Це східне частування являє собою кондитерський виріб, для якого характерна волокнисто-шарова структура та яке виготовляють способом змішування збитої з піноутворювачами маси карамелі та розтертих ядер горіхів і бобів, соняшникових або кунжутне насіння. Настійну халву готують вручну: на Сході є навіть окрема спеціалізація кандалатчі — так називають кулінарного ведмедика, що робить халву.
Склад і корисні властивості халви
Ця східна солодкість має унікальну харчову цінність. Вона містить багато білків і рослинних жирів, харчових волокон і жирних кислот, а також мальтозу. З мінералів у халві є мідь, калій, цинк, магній, залізо, кальцій і фосфор. Їй характерний омолоджувальний ефект, вона позитивно впливає на здоров'я нервової системи, покращує травлення й кровообіг.
Соняшникова халва є джерелом вітамінів групи В, які рятують від безсоння та депресії, вугрової висипки та лупи, вітаміну D, необхідного для засвоєння організмом кальцію і для міцних кісток, і вітаміну Е, що запобігає передчасному старіння. Семески вважаються чудовим профілактичним засобом проти багатьох серцево-судинних захворювань, зокрема від інфаркту міокарда, а також корисні у разі проблем із печінкою й жовчовивідними шляхами. Крім того, американські вчені з'ясували, що соняшникове насіння зменшує ймовірність появи онкологічних захворювань. Наукові працівники баскетбольного університету визначили, що насіння має здатність стримувати пухлини, кишківника, легенів, яєчників, молочних залоз і шкіри.
Кунжутна халва насичена вітаміном А, який відповідає за здорову шкіру, чудовий зір і міцний імунітет. У ній у великій кількості містяться рослинні білки та поліненасичені жирні кислоти, що необхідні для профілактики серцевих і судинних захворювань. Крім того, до складу кунжуту входять речовини, які регулюють кисневий обмін, сприяють оновленню шкірного покриву, стримують процеси старіння та прискорюють процес відновлення людського організму після пережитих стресів або важкої фізичної навантаження.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вид продукту | Халва |
Вага | 70 г |
Основні | |
Тип | Фасовані |
Вид кондитерських виробів | Халва |
- Ціна: 10 ₴