Кунжут чорний 80 гр Індія
Склад та калорійність
Загадкова африканська пряність має не тільки цікавий смак, але й цілий список корисних речовин, здатних значно покращити здоров’я людини, а також позбавити деяких хвороб. Серед нутрієнтів, що містяться в насінні, можна побачити такі:
вітаміни А, В2, В5, В6, В9, В12, З, Е, К, РР;
холін;
Вітамін С;
Вітамін Е;
Вітамін К;
Вітамін РР;
калій;
магній;
мідь;
кальцій;
цинк;
марганець;
селен;
натрій;
фосфор;
залізо.
Харчова цінність продукту на 100 г представлена такими показниками:
білок – 19,4 г;
жири – 48,4 г;
вуглеводи — 12,2 г.
Калорійність продукту становить 565 ккал на 100 г.
10 корисних властивостей чорного кунжуту
На підставі кількох медичних досліджень можна зробити висновки про наступні корисні якості чорного кунжуту:
Протидіабетична дія. Олію насіння рекомендують пацієнтам із цукровим діабетом II типу. Прийом препарату внутрішньо сприяє підвищенню активної дії глибенкламіду — препарату, що призначається діабетикам. Крім цього олія чорного кунжуту зменшує показники цукру в крові людей, які страждають від підвищеного тиску.
Гіпотензивна властивість. Продукт із насіння сезам впливає на зниження артеріального тиску. Ця якість пояснюється високим вмістом магнію, низький рівень якого, як відомо, сприяє гіпертензії.
Догляд за шкірою. Кунжутна олія багата на цинк — основний елемент, необхідний для синтезу власного колагену, для збереження еластичності. Цинк сприяє регенерації ушкоджених тканин. Особливу цінність для шкіри є висока концентрація вітаміну Е в олії чорного кунжуту.
Зміцнення кісткової тканини. Завдяки цинку і кальцію, що міститься в насінні кунжуту, значно покращується мінеральна щільність кісток скелета. Недостатність цих елементів збільшує ймовірність появи остеопорозу.
Покращує травлення. Харчові волокна клітковини, що містяться в насінні кунжуту, необхідні для нормального травлення їжі у всіх відділах шлунково-кишкового тракту. Вживання препарату сприяє легкому спорожненню кишечника.
Антиканцерогенна властивість. Пояснюється присутністю у складі насіння специфічного з’єднання фітинової кислоти. Фітати, що є основним елементом, здатні протистояти злоякісним пухлинам різних видів. Магній, як частина хімічного складу кунжуту, також має протиракові властивості.
Підвищення якості роботи серцево-судинної системи. Олеїнова кислота і сильнодіючий сезамол антиоксидант, присутні в чорному кунжуті, перешкоджають розвитку атеросклерозу, формуванню тромбів. Активні речовини усувають ознаки запального процесу, знижують рівень «поганого» холестерину, тим самим захищають судини серця та головного мозку, попереджають інсульти.
Профілактика патології плода. Величезна кількість фолієвої кислоти — 97 г на 100 г насіння кунжуту — дозволяє захистити дитину вроджених аномалій розвитку, сприяє нормальному синтезу ДНК під час вагітності. Доцільність вживання кунжуту слід обговорити з лікарем, який курирує період виношування, щоб уникнути розвитку небажаних симптомів.
Джерело вітамінів групи В. У кунжуті виявлено: тіамін (вітамін В1), ніацин (В3), рибофлавін (В2), піридоксин (В6). Вміст вітаміну В3 у кунжуті становить приблизно 24% добової норми, що забезпечує здоров’я травної системи, шкіри, нормальне функціонування ЦНС.
Краса волосся. У насінні сезаму сконцентровані лецитин, білки, що запускають механізм росту волосся. Активні елементи запобігають утворенню сивини, відновлюють пігментацію сивого волосся.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кунжут чорний |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Вага | 80 г |
Склад | кунжут |
Кількість в упаковці | 6 шт. |
Виробник | Спадщина |
- Ціна: 40 ₴