Розпушувач для тіста та випічки 18 г Emix Польща
Розпушувач — речовина, яка використовується для надання будь-якому харчовому продукту пухкості та пишності. Загалом використовується для розпушування тіста.
Харчовий розпушувач для тіста — добавка, призначена для надання тіста пишності. Для тіста з розпушувачем характерна структура з рівномірно розподіленими по ньому бульбашками повітря. Завдяки цим бульбашкам випічка з розпушувачем і набуває таких пишних властивостей. Зазвичай, процес розпушування тіста, появи в ньому повітряних бульбашок, відбувається завдяки виділенню газу в процесі бродіння або хімічної реакції. Тип реакції залежить від типу розпушувача для тіста. Зазвичай, у разі згадування розпушувача тіста в рецепті кондитерського виробу є з огляду на пекарський порошок — це саме хімічний розпушувач тіста, що продається в пакетиках у магазинах.
Склад пакетованих хімічних розпушувачів тіста для кулінарії або пекарських порошків, що продаються в магазинах: Зазвичай до складу пакетованих харчових розпушувачів тіста або пекарських порошків входить харчова сода, якийсь стабілізатор, регулятор кислотності, крохмаль або пшеничне борошно. Іноді до складу розпушувача тіста виробник додає барвник і ароматизатор, наприклад, шафран для надання тіста красивого золотистого кольору та смаку. Але якщо ви готуєте кондитерський виріб за певним рецептом, то краще купувати розпушувач для тіста або пекарський порошок без ароматизатора, щоб зберегти початковий задум кулінарної страви.
Магазинний розпушувачів тіста або пекарський порошок досить просто використовувати — можна просто в потрібній пропорції додати його в тісто в момент замішування — але уважно читайте інструкцію із застосування на пакованні, оскільки склад і способи застосування розпушувачів для тіста можуть відрізнятися.
Крім магазинних розпушувачів тіста, що продаються в пакетиках у формі пекарських порошків є й інші різновиди розпушувачів.
Основні | |
---|---|
Виробник | Emix |
Країна виробник | Польща |
Вага | 18 г |
- Ціна: 4,10 ₴