Халва соняшникова з арахісом Золотий Вік 270 гр
Класична соняшникова халва з арахісом. Володіє ніжним і приємним смаком.
Халва є найбільш популярною східної солодкістю, що виготовляється з цукру, насіння або горіхів, піноутворювача. Батьківщиною цього розсипчастого десерту вважається Іран: тут халву виробляли ще в V столітті до н. е. З даної країни різноманітні способи приготування цього східного ласощі поширилися по всьому Близькому і Середньому Сходу. До речі, в перекладі з арабської халва означає «насолода».
В Україні першим виготовляти східний десерт почав заводчик Кази з Одеси. Однак він випускав халву тахинную, а не соняшникову, яка сьогодні у нас поширена набагато більше. З Одеси ця солодкість поступово пробралася в найближчі міста.
Дане східне частування являє собою кондитерський виріб, для якого характерна волокнисто-шарувата структура і яке виготовляють шляхом змішування збитої з піноутворювачами маси карамелі і розтертих ядер горіхів і бобів, соняшникового або кунжутного насіння. Справжню халву готують вручну: на Сході існує навіть окрема спеціалізація кандалатчі - так називають кулінарного майстра, що робить халву.
Склад і корисні властивості халви
Ця східна солодкість має унікальну харчову цінність. Вона містить багато білків та рослинних жирів, харчових волокон і жирних кислот, а також мальтозу. З мінералів в халві присутні мідь, калій, цинк, магній, залізо, кальцій і фосфор. Їй характерний омолоджуючий ефект, вона позитивно впливає на здоров'я нервової системи, покращує травлення і кровообіг.
Соняшникова халва є джерелом вітамінів групи В, які рятують від безсоння і депресії, вугрової висипки і лупи, вітаміну D, необхідного для засвоєння організмом кальцію і для міцних кісток, і вітаміну Е, що попереджає передчасне старіння. Насіння вважаються чудовим профілактичним засобом від багатьох серцево-судинних захворювань, зокрема інфаркту міокарда, а також корисні при проблемах з печінкою і жовчовивідними шляхами. Крім того, американські вчені з'ясували, що соняшникове насіння зменшують імовірність появи онкологічних захворювань. Наукові співробітники Іллінойського університету визначили, що насіння мають здатність стримувати пухлини, кишечника, легенів, яєчників, молочних залоз і шкіри.
Кунжутная халва насыщена витамином А, который отвечает за здоровую кожу, отличное зрение и крепкий иммунитет. В ней в большом количестве содержатся растительные белки и полиненасыщенные жирные кислоты, что необходимы для профилактики сердечных и сосудистых заболеваний. Кроме того, в состав кунжута входят вещества, которые регулируют кислородный обмен, способствуют обновлению кожного покрова, сдерживают процессы старения и ускоряют ход восстановления человеческого организма после пережитых стрессов или тяжелой физической нагрузки.
Горіхова халва необхідна людям у віці. Адже корисні ядерця зменшують загрозу виникнення раптового інфаркту та старечого недоумства. Горіхи покращують пам'ять і концентрацію уваги, здоров'я печінки, серця та інших внутрішніх органів.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Золотий Вік |
Країна виробник | Україна |
Вид продукту | Халва |
Вага | 270 г |
Основні | |
Тип | Фасовані |
Вид кондитерських виробів | Халва |
- Ціна: 38 ₴