Тунець консервований в олії подрібнений Tunczyk kawalki 170g MK Польща
Величезну популярність у всьому світі мають консерви з тунця. Рибку консервують у власному соку, оливковій чи іншій олії. Це вже самостійна закуска, яку можна доповнити й вигідно відтінити соком лимона, оливками та зеленню. Консервіровану рибу часто додають до овочевих салатів або використовують для приготування інших страв, наприклад, начинок для пирогів, піци.
Тунець — рід риб із сімейства скумбирових.
М'ясо тунців вирізняється найбільшим серед усіх риб вмістом білків — 22.26%. З цього погляду воно може бути прирівняно тільки до литки деяких видів промислових риб. Жирність м'яса коливається від частки від 19%.
М'ясо тунця містить мікро- та макроелементи, як-от: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор, сірка, йод, залізо, цинк, мідь, марганець, фтор, хром, нікель, кобальт, молібден; а також вітамін A, B1, B1, B6, B9, E, PP.
М'ясо тунця містить усі амінокислоти, необхідні організму людини.
М'ясо молодих тунців містять унікальні жири омега-3, що допомагають людині вполовину скоротити ризик серцево-судинних захворювань. До того ж комплекс омега-3 (лінолева, ейксапентіноєва та докосаексинова жирні кислоти) покращує роботу очей і мозку, зменшує артритні болі, має протизапальну дію, сприяє зменшенню ваги та навіть зменшує ризик деяких ракових захворювань. Причому для досягнення профілактичного ефекту досить 5,5 грамів жирів омега-3 на місяць (що відповідає 1 банці альбакору у власному соку на тиждень).
М'ясо тунця корисне для шкіри та слизових оболонок, нервової та травних систем, регулює цукор у крові та виявляє антиоксидантні властивості.
1 місце за наявністю хрома. У рекордсменах за наявністю йоду кобальту.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Польща |
Вид риби | Тунець |
Упаковка | Жерстяна банка |
Вага | 170 г |
Термін придатності | 24 міс |
- Ціна: 68 ₴