Cymes Малинка жувальний мармелад 125 шт
https://beautyshopping.com.ua/p830753644-cymes-malinka-zhevatelnyj.html
Мармелад вважають французьким винаходом. Дійсно, у XVIII столітті, який називали галантним і «золотим», Франція всім показала, яким повинно бути це чудове ласощі – тоді його готували з айви і яблук.
У Європі дізналися про мармелад в XIV столітті, але на Сході про нього знають вже тисячі років. Деякі дослідники припускають, що прообразом мармеладу був рахат-лукум – ласощі, яке варили з фруктів, рожевої води, крохмалю, меду та інших природних складових.
Не всі знають, але до хрестових походів в Європі навіть цукру не було – а значить, і варення. Пізніше з'явився і американський цукор тростинний - його вирощували на плантаціях раби, а потім - фруктові кондитерські вироби, варення, джеми і конфітюри.
Ось тоді у Франції і навчилися робити мармелад, який спочатку називали «твердим варенням». Кондитери звернули увагу на те, що застигаюча, тверда маса виходить при уварюванні не з усіх фруктів, але з певних видів – яблук, айви, абрикос. Виявляється, у цих фруктах є в'яжучу речовину – пектин, про корисні властивості якого виробники солодощів дізналися вже в наш час. Тоді ж французькі кондитери просто виділили ці фрукти, як основу, а інші фрукти і соки додавали в мармелад потроху.
У XIX столітті був отриманий штучний пектин, і тоді мармеладу стали робити більше, використовуючи різні фрукти і ягоди. Цим мармеладом і раніше вважався яблучний, абрикосовий, айвовий, або приготовлений з суміші цих фруктів. Потім ті ж французькі кондитери почали готувати мармелад, використовуючи природні желеобразующие речовини: хрящової і м'ясної яловичий відвар – використовувалися м'ясо і хрящі молодняку, а це і є натуральний желатин; осетровий клей; рослинні желюючі компоненти.
У XX столітті, коли виробництво стало масовим, навчилися використовувати дешевші речовини: крохмаль, кістковий желатин, синтетичні барвники та ароматизатори.
Найбільш популярний мармелад у Британії: там і зараз більше половини сімей не можуть обійтися без тосту з мармеладом до сніданку. Але англійська мармелад – це не те, що ми собі уявляємо: як правило, це густа, желеподібна маса – апельсинова або лимонна, яку можна намазувати на хліб.
Походження слова «мармелад» пояснюють по-різному, але більш правдоподібною видається версія про його португальських коріння – у португальською мовою «айва» звучить як «marmelo».
У США мармеладом часто називають желейні цукерки з твердою оболонкою – його особливо люблять діти.
І жувальний мармелад про який ми тут спробуємо поговорити докладніше, з'явився саме в Америці – це було ще в середині XIX століття. Споживачам він сподобався не тільки смаком, але і тим, що його зручно зберігати і возити з собою: він не танув і не прилипав до рук.
Американские производители быстро сообразили, насколько выгоден продукт, и организовали его поставки в армию – в качестве дополнения к пайку военных.
Солдатам новый продукт понравился; потом мармелад стал популярен и у гражданского населения, а распространился в торговле очень широко. На жевательном мармеладе выросло не одно поколение американцев, и сегодня в США выпускается множество его сортов.
В Європі жувальний мармелад з'явився на початку XX століття, а в Україні – тільки в його кінці, в 90-е роки. До цього у нас продавався звичайний мармелад – до речі, дуже смачний, та ще 20-30 років тому практично безпечний, без барвників і консервантів.
Основні | |
---|---|
Виробник | Cymes |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 87,50 ₴
- Мінімальне замовлення: 12 шт.